Slovenski naravni med

Okusna in zdrava poslastica iz neokrnjene narave

Slovenija je ena izmed držav z bogato tradicijo pridelave medu. Znana je po svojih čebelarskih panogah, ki gojijo čebele na neokrnjenih naravnih območjih. Medtem ko je med postal priljubljena hrana po vsem svetu, ima slovenski naravni med nekaj posebnih značilnosti, ki ga postavljajo v ospredje.

Slovenski med

je naravno pridelan brez uporabe kemikalij ali umetnih dodatkov, kar ga naredi zelo zdravo izbiro za ljubitelje sladkih dobrot. To pomeni, da je slovenski med pridobljen na tradicionalen način in vsebuje naravne sestavine, kot so cvetni nektar in cvetni prah, kar ohranja njegove prehranske in zdravilne lastnosti.

Poleg tega slovenski med ni podvržen visokim temperaturam ali filtraciji, kar pomeni, da vsebuje vse svoje naravne encime in hranila. Ti encimi in hranila so ključnega pomena za zdravje ljudi, saj pomagajo pri prebavi, zmanjšujejo vnetja in krepijo imunski sistem.

Kristalizacija medu

Med naravno kristalizira, vendar to ne vpliva na njegovo kakovost ali kemične lastnosti.

Nekateri medovi, kot so cvetlični in lipov, kristalizirajo prej kot drugi, npr akacijevi, kostanjevi in manini medovi. Kristalizacija medu je odvisna od razmerja med fruktozo in glukozo, vsebnosti vode, navzočnosti mikrokristalizacijskih jeder, temperature in časa shranjevanja.

Kristaliziran med lahko ponovno utekočinimo s segrevanjem na temperaturi do 40 stopinj Celzija. To je reverzibilna reakcija, kar pomeni, da se lahko kristalizacija ponovi.

Kristalizacija medu kaže na njegovo naravnost, saj samo naravni medovi kristalizirajo. Kristaliziranje medu kaže na to, da ni bil pregret, kar lahko uniči dragocene snovi v medu. Med, ki je bil pregret, namreč ne kristalizira več.

 

Pridobivanje medu

Slovenski med čebele pridobivajo iz različnih vrst cvetličnega nektarja in cvetnega prahu, kar daje medu edinstven okus in arome. Na primer, lipov med je znan po svojem blagem okusu in pomirjujočih lastnostih, medtem ko gozdni med vsebuje različne arome divjih rastlin, kot so borovnice in robide.

Kakovost

Slovenski naravni med ima tudi izjemno visoko kakovost. Na področju pridobivanja medu veljajo strogi standardi, ki jih morajo čebelarji upoštevati. To vključuje preverjanje kakovosti medu v celotni verigi pridelave. Čeprav je slovenski naravni med na voljo po vsem svetu, ga je najbolje kupiti od preverjenih dobaviteljev. Tako lahko zagotovite, da ste kupili pristen slovenski med brez dodatkov in kemikalij.

Tradicija

V zaključku lahko rečemo, da je slovenski naravni med okusna in zdrava poslastica, ki jo je vredno poskusiti. Pridobljen je na tradicionalen način, ki ohranjajo njegove prehranske in zdravilne lastnosti.

Poziv

Kakovost medu je odvisna od zdravja čebel in čebeljih družin. Vsi brez izjeme se moramo zavedati, da uporaba pesticidov škoduje tem koristnim opraševalcem. Ohranimo čebele zdrave. Uporabljajmo nenevarne pripravke.

Izpostavljeno:

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK!

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK!

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK, prvak vrste in zlat na Agri 2023! september 2023NOVICA!!   1. DECEMBRA 2023 je GOZDNI MED Jerneja Benedičiča prejel laskavo priznanje DRŽAVNI PRVAK!Poleg zlate medalje na Agri 2023 in prvaka vrste, je naziv državnega...

Seneno mleko

Seneno mleko

Seneno mleko vrhunske kakovosti s certifikatom ekološko. Ko govorimo o našem dobavitelju lahko rečemo samo to. Strast do ekološkega kmetovanja in trajnostnega načina življenja je vodila k pridelavi tega izjemnega mleka. Krave se prehranjujejo izključno s senom, ki ga...