Poslanstvo naše trgovine: za okolju prijazno, zdravo in lokalno nakupovalno doživetje brez plastike

 

Brez plastike: odpoved plastiki za boljši jutri

V Špajzi se trudimo iskati rešitve za okoljsko problematiko, ki jo predstavlja plastično pakiranje. Ne verjamemo v nepotrebno embalažo, zato se trudimo, da so izdelki pakirani brez plastike, v trajnostno stekleno embalažo, ki jo je enostavno večkrat uporabiti in ob koncu njene življenjske dobe, tudi reciklirati.
Vaš koš za plastične odpadke bo presenetljivo prazen, saj v njem ne bo več embalaže, ki služi zgolj in le transportu.

Rinfuza: zmanjšajte odpadke

Pri nas boste našli vse osnovne sestavine, shranjene v dozirnikih, samopostrežnih posodah ali steklenih kozarcih. Vso embalažo, ki je niste prinesli s seboj pa po želji lahko tudi vrnete in nam pomagate skleniti krog od pridelovalca do potrošnika in nazaj do pridelovalca.
Nakupite lahko čisto malo, malo več ali zelo veliko. Odvisno od potreb vašega gospodinjstva. Plačate le za to, kar dejansko potrebujete in porabite. V svojo embalažo pa lahko dokupite izdelek, tudi če le-ta še ni povsem prazna. Naša tehtnica poskrbi za natančen preračun dodane teže.

Malo za šalo, še bolj pa zares:

Nesmisli nakupovanja, katerim bi se v Špajzi radi izognili:

1. 
Prideš v trgovino  in si naložiš, solato zavito v plastični ovoj, krompir v plastični mrežici, makarone v plastični zavarjeni vrečki, riž prav tako, jabolka v platoju iz termo oblikovane plastike…

Ko prideš do blagajne, ugotoviš, da so plastične vrečke prepovedane in lahko kupiš samo vrečko iz razgradljivega materiala wink

Domače lokalno: povezujemo skupnosti in pridelovalce

Naša trgovina je več kot le prostor za nakupovanje – postajamo središče za lokalne pridelovalce. skrbimo, da so izdelki in pridelki iz okoliških kmetij dostopni na enem mestu.
Z odkupovanjem izdelkov od kmetov po poštenih cenah in brez dodatne plastike, spodbujamo lokalno gospodarstvo.

Vse za kuho, čiščenje in obdarovanje: praktičnost brez odpadkov

Našim kupcem želimo omogočiti dostop do praktično vseh sestavin, ki so potrebni v kuhinji ali gospodinjstvu. tako za kuhanje, kot za čiščenje, pomivanje posode in pranje perila. Sestavine za kuhanje in končni prehrambni izdelki so preverjeni, nagrajeni in lokalni. Česar pa ni možno pridobiti lokalno, poiščemo širše. Čistila so biorazgradljiva, naravna… in na rinfuzo, da se v gospodinjstvih znebimo plastičnih embalaž, ki so velik in zelo nevaren odpadek. Skratka, tudi čistila se dolivajo v vašo embalažo, ki je lahko ista leta in leta.

Zaključek

Skozi naše poslanstvo si prizadevamo ustvarjati okolju prijazno, zdravo in lokalno nakupovalno izkušnjo za naše stranke.
Z vsakim nakupom v naši trgovini podpirate trajnostno prihodnost lokalne skupnosti ter ohranjanje našega planeta za prihodnje generacije. Hvala, ker ste del te pomembne poti in nas podpirate v naših prizadevanjih.

Take trgovine ni enostavno urediti. Bolj enostavno je nabaviti pakirane izdelke in jih postaviti na police, enostavnejši pa je tak način tudi za kupce. Za “naš” način prodaje je potrebno nekaj truda tako nas trgovcev, kot kupcev. Veseli nas, da je vse več kupcev, ki so postavili okolje pred svoje udobje in nakupujejo v naši in nam podobnih trgovinah, ki se trudijo za lepši svet brez plastike.

 

Sledi nam na socialnih omrežjih:

Preveri naše blog objave: