Trajnostno darilo pred bleščečo zunanjostjo

Prihaja veseli december. Ta praznični čas je še posebej čas obdarovanj, ljubezni in veselja. Takrat se za svoje ljubljene še posebej potrudimo in jim tudi z materialnimi dobrinami pokažemo, da nam veliko pomenijo. Preberi, zakaj in kako izbrati trajnostno darilo z globljim pomenom.

Na trgovinskih policah se v tem prazničnem času pojavijo še posebej lepa in za oči privlačna pakiranja, ki se jim težko upremo. Tako privlačna embalaža nam da občutek, da bi bili takega darila sami zares veseli, in da bo enako vesel tudi tisti, ki ga bomo obdarovali. Imamo občutek, da tisti srčkan zavitek nujno potrebujemo in da bomo morda celo nekaj zamudili, če ga ne kupimo. Vsaj kakšen lep paketek s praznično ovojnico hitro pristane v naši nakupovalni košarici, če tudi ni na našem nakupovalne seznamu.

Zakaj in kako torej izbrati trajnostno darilo?

Čeprav so praznična pakiranja nedvomno srčkana in privlačna za oči, je pomembno, da znamo videti dlje od bleščeče okrašene embalaže. Pogosto se izkaže, da je cena praznično pakiranih izdelkov glede na vsebino višja, kot cena običajno pakiranih izdelkov. Medtem, ko se naše oči navdušujejo nad bleščečo embalažo, naše denarnice niso tako navdušene.

A še bolj pomembno je ozavestiti dejstvo, da je zadovoljstvo, ki ga praznična embalaža prinese, zelo kratkotrajno. Po odstranitvi ovojnice se razkrije običajna vsebina, medtem ko bleščeča embalaža, ki smo jo tako nestrpno pričakovali, konča na smetišču. Tako zaradi kratkih trenutkov zadovoljstva ob čudoviti embalaži obremenimo okolje z odpadki.

Pomembno je, da se tudi v prazničnem času zavedamo odgovornosti do okolja, nakupujemo zavestno in preudarno, ter izbiramo trajnostne alternative bleščečim darilom.

Če je za nas zunanjost darila zelo pomembna, lahko izberemo trajnostno pakiranje. Na trgu obstaja ogromno lepe in uporabne steklene embalaže različnih oblik in prostornin, ki jih lahko v trgovini na rinfuzo napolniš po svojih željah. Trgovina poleg izdelkov na rinfuzo nudi tudi ogromno bio in eko izdelkov in izdelkov lokalnih pridelovalcev. Z nakupom v trgovini z domačimi, lokalnimi izdelki, pomagaš ohranjati naravo čistejšo, hkrati pa podpreš lokalne pridelovalce in manjša podjetja.

Pričaraj praznično veselje in poskrbi za prihodnost našega planeta.

Praznični čas torej izkoristimo predvsem za skupni preživeti čas s svojimi bližnjimi. Z močnim objemom, toplim stiskom dlani in prijazno besedo, lahko pričaramo praznično veselje, ki bo trajalo dlje od nekaj trenutkov. Pri obdarovanju pa z trajnostno izbiro poskrbimo za prihodnost našega planeta in ustvarimo darila z globljim pomenom in večjo vrednostjo od bleščeče zunanjosti.

Da boš lažje izbral trajnostno darilo, nam sledi na našem Instagram in Facebook profilu.

 

trajnostno darilo pred bleščečo embalažo

Izpostavljeno:

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK!

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK!

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK, prvak vrste in zlat na Agri 2023! september 2023NOVICA!!   1. DECEMBRA 2023 je GOZDNI MED Jerneja Benedičiča prejel laskavo priznanje DRŽAVNI PRVAK!Poleg zlate medalje na Agri 2023 in prvaka vrste, je naziv državnega...

Slovenski naravni med

Slovenski naravni med

Slovenski naravni medOkusna in zdrava poslastica iz neokrnjene narave Slovenija je ena izmed držav z bogato tradicijo pridelave medu. Znana je po svojih čebelarskih panogah, ki gojijo čebele na neokrnjenih naravnih območjih. Medtem ko je med postal priljubljena hrana...

Seneno mleko

Seneno mleko

Seneno mleko vrhunske kakovosti s certifikatom ekološko. Ko govorimo o našem dobavitelju lahko rečemo samo to. Strast do ekološkega kmetovanja in trajnostnega načina življenja je vodila k pridelavi tega izjemnega mleka. Krave se prehranjujejo izključno s senom, ki ga...