Narastek iz prosene kaše

Prosena kaša je jed iz prosa. Pripravimo jo lahko na tisoč in en način, v sladki ali slani obliki. Je idealno živilo, iz katerega lahko pripravimo zdrav, uravnotežen in okusen obrok. Naj bo zajtrk, kosilo ali večerja, prosena kaša je vedno dobra izbira.

Zakaj je prosena kaša tako vsestransko uporabna in koristna smo že pisali. Objavo o tem super živilu si lahko prebereš tukaj.

Danes pa smo zate pripravili hiter, enostaven, zdrav in po vrhu še okusen recept za narastek iz prosene kaše.

Proseni narastek

Pri nas doma jemo kašo na veliko različnih načinov in nad njo so navdušeni tudi tisti bolj zahtevni jedci v družini. Tokrat bomo predstavili enega ljubših, predvsem pa najbolj enostaven način priprave prosene kaše – narastek.

Za pripravo potrebuješ

1 lonček prosene kaše
4 lončke ekološkega senenena mleka
3 žlice bio zlatega trsnega sladkorja
2 pesti rozin
1 naribano jabolko
1 grški jogurt

NAMIG: Vse sestavine najdeš na Špajzinih policah. Vse, razen mleka in grškega jogurta, nudimo v razsutem stanju, kar pomeni, da jih lahko kupiš točno toliko, kot jih potrebuješ za pripravo tega recepta. Tako ne boš zavrgel nič hrane. 

Postopek

Pečico ogrej na 210 °C.

Vse sestavine stresi v pekač in jih premešaj.

Pekač postavi v pečico in peči 60 – 70 minut.

Pečen narastek prelij z grškim jogurtom in postrezi še toplega.

Dober tek !

Uporabi domišljijo

Narastek lahko pripraviš še na mnogo drugačnih načinov. Uporabi domišljijo…in druge sestavine.

Namesto rozin lahko uporabiš drugo suho sadje, ki ga imaš rad. Namesto suhega sadja lahko uporabiš tudi sveže sadje. Cimet in vanilijev sladkor naredita še tisto piko na i, da zadiši po kuhinji in se pocedijo sline.

Za preliv lahko uporabiš tudi kislo smetano, zmešano z zlatim trsnim sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ali kakšen drug mlečni izdelek. Lahko ga dodaš na koncu za svežino, ali pa že 15 min pred koncem peke, da se rahlo zapeče. Ali pa uporabi čisto svoje ideje.

Želimo ti veliko veselja pri ustvarjanju 🙂

Izpostavljeno:

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK!

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK!

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK, prvak vrste in zlat na Agri 2023! september 2023NOVICA!!   1. DECEMBRA 2023 je GOZDNI MED Jerneja Benedičiča prejel laskavo priznanje DRŽAVNI PRVAK!Poleg zlate medalje na Agri 2023 in prvaka vrste, je naziv državnega...

Slovenski naravni med

Slovenski naravni med

Slovenski naravni medOkusna in zdrava poslastica iz neokrnjene narave Slovenija je ena izmed držav z bogato tradicijo pridelave medu. Znana je po svojih čebelarskih panogah, ki gojijo čebele na neokrnjenih naravnih območjih. Medtem ko je med postal priljubljena hrana...

Seneno mleko

Seneno mleko

Seneno mleko vrhunske kakovosti s certifikatom ekološko. Ko govorimo o našem dobavitelju lahko rečemo samo to. Strast do ekološkega kmetovanja in trajnostnega načina življenja je vodila k pridelavi tega izjemnega mleka. Krave se prehranjujejo izključno s senom, ki ga...