Poslanstvo naše trgovine: za okolju prijazno, zdravo in lokalno nakupovalno doživetje

 

Brez plastike: odpoved plastiki za boljši jutri

V naši trgovini boste našli inovativno rešitev za vsakodnevni problem – brezplastično nakupovanje.

Ne verjamemo v nepotrebno embalažo, zato noben izdelek ni zavit v plastično folijo, plastične pregrade ali plastične vrečke. Vaš koš za plastične odpadke bo presenetljivo prazen, saj smo izločili nepotrebno plastiko iz vašega nakupovalnega izkušnje.

Refuza: zmanjšajte odpadke, povečajte odpornost

Pri nas boste našli vse, kar potrebujete za zdravo prehrano, shranjeno v nasipalnikih, papirnatih vrečah ali steklenih posodah, ki jih lahko uporabljate znova in znova.
Poleg tega, vam omogočamo dodajanje izdelkov v vaše shrambe po vaših željah, ne da bi morali čakati, da porabite vse, kar ste kupili. Plačate le za to, kar dejansko potrebujete in porabite. pri nas ni odpadkov, saj kupujete pametno in brez nepotrebnih embalaž.

 

Malo za šalo, še bolj pa zares:

Nesmisli nakupovanja, katerim bi se v Špajzi radi izognili:

1. 
Prideš v trgovino  in si naložiš, solato zavito v plastični ovoj, krompir v plastični mrežici, makarone v plastični zavarjeni vrečki, riž prav tako, jabolka v platoju iz termo oblikovane plastike…

Ko prideš do blagajne, ugotoviš, da so plastične vrečke prepovedane in lahko kupiš samo vrečko iz razgradljivega materiala wink

Domače lokalno: povezujemo skupnosti in pridelovalce

Naša trgovina je več kot le prostor za nakupovanje – postajamo središče za lokalne pridelovalce. skrbimo, da so izdelki in pridelki iz okoliških kmetij dostopni na enem mestu.
Z odkupovanjem izdelkov od kmetov po poštenih cenah spodbujamo lokalno gospodarstvo. pri nas ni obveznosti nakupa velikih pakiranj, saj lahko kupite le toliko, kolikor dejansko potrebujete, s čimer preprečujemo nepotrebno zavrženo hrano.

Vse za kuho, čiščenje in obdarovanje: praktičnost brez odpadkov

Našim kupcem želimo omogočiti dostop do praktično vseh sestavin, ki so potrebni v kuhinji ali gospodinjstvu. tako za kuhanje, kot za čiščenje, pomivanje posode in pranje perila. Sestavine za kuhanje in končni prehrambeni izdelki so preverjeni, nagrajeni in lokalni. česar pač ni možno pridobiti lokalno, poiščemo širše. Čistila so biorazgradljiva, naravna… in na refuzo, da se v gospodinjstvih znebimo plastičnih kant, ki so velik in zelo nevaren odpadek. skratka, tudi čistila se dolivajo v vašo embalažo, ki je lahko ista leta in leta.

Zaključek

Skozi naše poslanstvo si prizadevamo ustvarjati okolju prijazno, zdravo in lokalno nakupovalno izkušnjo za naše stranke.
Z vsakim nakupom v naši trgovini podpirate trajnostno prihodnost lokalne skupnosti ter ohranjanje našega planeta za prihodnje generacije. Hvala, ker ste del te pomembne poti in nas podpirate v naših prizadevanjih.

Take trgovine ni enostavno organizirati. Enostavno je nabaviti pakirane izdelke, pakirane postaviti na police in tudi za kupce je enostavno pakirane naložiti v nakupovalno košarico. Za “naš” način prodaje je potrebno nekaj truda tako nas trgovcev, kot kupcev. Veseli nas, da je vse več kupcev, ki so postavili okolje pred svoje udobje in nakupujejo v naši in nam podobnih trgovinah.