Ekološka kmetija Pr' Demšari

Ekološka kmetija Pr’ Demšari: Pionirji Senenega Mleka v Sloveniji.

Ekološka kmetija Pr’ Demšari, ki se nahaja v Selški dolini v vasi Martinj Vrh, je postala sinonim za seneno mleko. Kot pionirji pridelave in prodaje senenega mleka v Sloveniji, kmetija predstavlja posebnost v slovenskem kmetijskem prostoru. Razlog za njihov uspeh leži v inovativnih tehnoloških rešitvah, ki jih uporabljajo pri prireji senenega ekološkega mleka.

Kmetija Pr’ Demšari se nahaja na strmem pobočju Blegoša in Koprivnika, kar predstavlja velik izziv pri kmetovanju. Kljub temu so na kmetiji uspeli vzpostaviti ekstenzivne in pisane travnike, ki dajejo mleku poseben okus. Kmetija se že desetletje posveča prireji senenega mleka, pri čemer so morali prehoditi dolgo pot razvoja in prilagajanja. Danes na kmetiji redijo 10 krav molznic, ki proizvajajo mleko visoke kakovosti.

Posebnost ekološke kmetije Pr’ Demšari pa niso le kakovostna senena krma in ekstenzivni travniki, temveč tudi inovativne tehnološke rešitve, ki jih uporabljajo pri sušenju sena in krmljenju krav. Ti procesi so ključni za pridelavo visoko kakovostnega senenega mleka, ki je zelo cenjen v Sloveniji. Kmetija s svojimi inovacijami postavlja trende v slovenskem kmetijstvu in pripomore k večji trajnosti pridelave hrane.

Mleko, ki ga pridelujejo na kmetiji, prodajajo na svojem mlekomatu ter v javne zavode in trgovino Špajza Refil v Škofji Loki. Direktna prodaja mleka kmetiji z manjšim obsegom omogoča preživetje in hkrati vzpostavlja tesen odnos z njihovimi kupci. Kupci lahko na ta način spoznajo pristnost senenega mleka ter se prepričajo o njegovi kakovosti.

Kmetija Pr’ Demšari je pravi zgled trajnostne pridelave hrane v Sloveniji. Njihova vztrajnost in inovativnost sta jim omogočili, da so postali pionirji senenega mleka v Sloveniji. S svojim delom in znanjem spodbujajo trajnostno kmetijstvo in osveščajo ljudi o pomembnosti lokalne in ekološke pridelave hrane.

Izpostavljeno:

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK!

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK!

Gozdni med iz Martinj Vrha DRŽAVNI PRVAK, prvak vrste in zlat na Agri 2023! september 2023NOVICA!!   1. DECEMBRA 2023 je GOZDNI MED Jerneja Benedičiča prejel laskavo priznanje DRŽAVNI PRVAK!Poleg zlate medalje na Agri 2023 in prvaka vrste, je naziv državnega...

Slovenski naravni med

Slovenski naravni med

Slovenski naravni medOkusna in zdrava poslastica iz neokrnjene narave Slovenija je ena izmed držav z bogato tradicijo pridelave medu. Znana je po svojih čebelarskih panogah, ki gojijo čebele na neokrnjenih naravnih območjih. Medtem ko je med postal priljubljena hrana...

Seneno mleko

Seneno mleko

Seneno mleko vrhunske kakovosti s certifikatom ekološko. Ko govorimo o našem dobavitelju lahko rečemo samo to. Strast do ekološkega kmetovanja in trajnostnega načina življenja je vodila k pridelavi tega izjemnega mleka. Krave se prehranjujejo izključno s senom, ki ga...